Hey! I'm Emy Adila
Addmath itu raksasa
Wednesday, May 22, 2013 ? 2 Atashinchi ?
Assalamulaikum..

Addmath. Oh addmath. Sesetengah orang bila dengar perkataan 'addmath', mereka akan angkat kedua belah kening dan bulat kan mata dan nganga mulut dan cakar muka sendiri.



okay okay  please jangan imagine sebab jelek sangat. Ni kalo aku buat muka macam ni ni, confirm lelaki lelaki sasa di luar sana reject aku. uhuk uhuk *batuk keluar kahak hijau* eh ini mengarut. Jangan percaya.

Addmath ni raksasa colour hijau. Dia baik sangat. Tapi semua orang tak suka kawan dengan dia. Dia besar. Kalau banding dengan kita, kita sama besar dengan ibu jari kaki dia. Kalau kita tengah jalan jalan dengan boyfriend , pastu tak nampak dia, pastu terlanggar, pastu termasuk dalam celah celah jari dia, mungkin kita akan mati sebab terhidu kaki dia yang busuk sangat . Sebab tu dia takde kawan. Memandangkan badan dia warna hijau, jadi dia ambil keputusan untuk suka warna hijau. Dia cakap hijau tanda wangi. Dia cakap la.

Dia tinggal dekat kampung, kampung tu nama Kampung Renaissance. Dia suka jalan jalan dekat kampung tu. Setiap pagi dia bangun pukul 6 pagi pastu keluar jalan jalan. Pastu pukul 7 malam dia balik. Semua barang dalam rumah addmath warna hijau. Rumah dia dibuat daripada biskut sayur. Setiap pagi, sebelum keluar rumah, dia akan gigit rumah sebagai breakfast. Bila rumah dia habis, dia buat balik rumah dia tu. Dia buat rumah pakai sayur bayam, pastu buat biskut bentuk rumah macam mak dia ajar. Kalau ada orang bagi dia hadiah or what, pastu hadiah tu warna hijau, dia mesti lompat lompat sambil sengih pegi padang bola, pastu guling guling kat sana, sebab dekat padang bola je dia muat.

Rambut addmath ni panjang,  kalau dia lepas mandi, dia akan geleng geleng kepala dia, pastu rambut yang basah tu turun macam hujan. Jadi setiap kali dia geleng geleng kepala dia, orang kampung mesti ingat hujan. Addmath dia suka pakai syampu rejoice, untuk straightkan rambut dia, tapi tetap kerinting ting ting. Suatu hari, masa dia jalan jalan dekat kampung, dia ternampak satu rumah cantik ni, dia pun intai melalui tingkap. tingkap tu sama besar dengan mata dia. Dia tengok dalam rumah tu ada tibi, tibi tu tengah pasang channel 705. Dia tengok taylor swift nyanyi lagu You Belong With Me. Rambut taylor swift masa tu kerinting, dia rasa cantik sangat. Sejak hari itu, dia bersyukur sangat sebab rambut dia keringting. Tapi dia pelik, sejak kecik lagi, dekat rambut ada tergantung benda pelik, dia pegi jumpa doktor, doktor cakap tu kutu. Kutu gemokkk. Kutu tu macam macam bentuk, ada kurus ada gemok ada pendek ada tinggi. Kutu tu bentuk macam 1 2 3 4 5 6 7 8 9.

THE END



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post